بخش ها

بخش های آزمایشگاه پویش قائمشهر

بخش ها

بخش پذیرش

حمل رایگان

بخش پذیرش آزمایشگاه پویش قایمشهر

همان گونه که از نام بخش پیداست، در این واحد نسخه بیماران مورد بررسی قرار گرفته و چنانچه امکان و شرایط تست های مورد نظر وجود داشته باشد، پذیرش رایانه ای نسخه ها بر اساس تعرفه های جاری طبق قراردادهای منعقد با سازمان های بیمه انجام می شود. امکان دریافت جوابها از طریق سایت آزمایشگاه ما مقدور می باشد که همکاران بخش پذیرش راهنمایی لازم را خدمت مراجعین گرامی ارائه خواهند داد.

از آنجایی که شرایط بیماران قبل از نمونه گیری حائز اهمیت می باشد، از مراجعین محترم خواهشمندیم همکاری کامل را با مسئولین پذیرش به منظور پاسخ گویی به سوالات مربوطه و تکمیل فرم های ضروری به عمل آورند.

سعی ما آرامش هر چه بیشتر مراجعه کنندگان عزیز در فضای آزمایشگاه می باشد، لذا خواهشمندیم انتقادات و پیشنهادات خود را پیرو پیامک نظر سنجی که پس از پذیرش به تلفن همراه شما ارسال می گردد، اعلام فرمائید تا بدین وسیله ما را در خدمات رسانی هرچه بهتر یاری نمایید.



بخش جوابدهی

حمل رایگان

بخش جوابدهی آزمایشگاه پویش قایمشهر

جوابدهی آنلاین

جهت رفاه حال مراجعین گرامی و صرفه جویی در وقت و هزینه بیماران محترم می توانند در صورت تمایل میتوانید جهت دریافت جواب آزمایش به روش آنلاین اقدام فرمائید.

برای جواب دهی آنلاین بر روی تصویر زیر کلیک نمائید

بخش هورمون شناسی

حمل رایگان
بخش هورمون شناسی آزمایشگاه پویش قایمشهر

هورمون ماده‌ای شیمیایی است که در غدد درون‌ریز ساخته شده و به داخل جریان خون می‌ریزد. این ماده روی سلول‌های هدف، گیرنده دارد و با نشستن روی آن اعمال سلول را تغییر می‌دهد. مقدار هورمون‌ها توسط ارتباطات پیچیده اعضای دستگاه درون ریز با هم و با دستگاه عصبی تنظیم می‌شود.

در بدن انسان دو نوع کلی هورمون وجود دارد: هورمون‌های استروئیدی مانند هورمونهای جنسی و آمینو اسیدی. گیرنده‌های هورمون‌های آمینو اسیدی در روی سلول‌های هدف قرار دارد و گیرنده‌های هورمون‌های استروئیدی در درون سیتوپلاسم و یا روی هسته قرار دارند.

این بخش ( بخش هورمون شناسی ) نیز یکی از مهمترین بخش های آزمایشگاه می باشد که با استفاده از تجهیزات مدرن و کیت های معتبر، طیف وسیعی از هورمون ها و شاخص های سرطان با روش بسیار دقیق مورد آزمایش قرار می گیرند.

تعدادی از هورمونها:

معروفترین هورمونهای بدن عبارتند از انسولین، گلوکاگون، هورمون رشد، هورمونهای تیروئید، پاراتورمون، کلسی تونین، کورتیزول، هورمونهای جنسی مانند تستوسترون، استروژن و پروژسترون، رنین، آلدوسترون، آنژیوتانسین، هورمون ضد ادراری، اکسی توسین، پرولاکتین و …

(Elecsys 2010) دستگاه الكتروكمی لومینسانس

دستگاه الكتروكمی لومینسانس (Elecsys 2010) محصول مشترك كمپانیهای HITACHI ژاپن و Roche آلمان جهت انجام كلیه آزمایشهای هورمونی، تومور ماركرها، پانل هپاتیت و ایدز با روش فوق حساس Electrochemiluminescence بصورت تمام اتوماتیك با استفاده از كیتهای اختصاصی ساخته شده توسط كمپانیRoche آلمان

دستگاه ایمونو اسی آنالایزرmini Vidas ساخت کمپانی بیومریو فرانسه، جهت اندازه گیری تعداد زیادی از هورمونها و تشخیص انواع بیماریهای عفونی وفاکتورهای انعقادی نظیر:

فون ویلبراند، پروتئینC و D-dimer و…با روش حساس ELFA (Enzyme LinkedFluorescent Assay)

دستگاه کروز جهت انجام طیف وسیعی از تستها با دقت و سرعت بسیار مناسب

دستگاه الایزا ریدر جهت انجام تستهای ایمونولوژی

بخش هماتولوژی

حمل رایگان

بخش هماتولوژی آزمایشگاه پویش قایمشهر

هماتولوژی یا خون شناسی شاخه‌ای از علوم پزشکی است که در آن از دو جنبه بالینی و آزمایشگاهی به مطالعه و بررسی ساختار و عملکرد بافت خون ساز یا همان مغزاستخوان و همچنین سلول­های خونی پرداخته و در نتیجه نقش مهم و بسزایی در تشخیص، درمان و پیشگیری از انواع بیماری‌های مربوط به بافت خون و سیستم انعقادی ایفا می­ کند.

بخش هماتولوژی و انعقاد آزمایشگاه ما با رعایت تمامی استاندادهای ملی و بین المللی و انجام کلیه اصول کنترل کیفی به روز دنیا (سیگمامتریک و …)، استفاده از جدیدترین و دقیق‌ترین تجهیزات و دارا بودن کادر مجرب و متخصص، منوی جامع و کاملی از آزمایشات را برای کمک به تشخیص و انتخاب درمان مناسب در طیف وسیعی از اختلالات خونی ایجاد کرده و در حال ارائه خدمت به مراجعین، بیماران و پزشکان محترم می‌باشد. بدین منظور، ما به واسطه تجربه بالینی خود، الگوریتم‌های مبتنی بر عمل و داده‌محوری را توسعه داده­ایم که باعث افزایش کارایی و مراقبت از بیمار و همچنین کاهش هزینه‌ها می­گردد.

شاخصه‌های بخش هماتولوژی آزمایشگاه

برخی از شاخه های بخش هماتولوژی آزمایشگاه ما شامل موارد زیر می شود:

+ استقرار سیستم جامع مدیریت کیفیت در قالب IMS
+ مجهز بودن به آخرین تکنولوژی­های روز دنیا و مورد تایید FDA برای شمارش و تشخیص پارامترهای هماتولوژیک
+ آماده شدن اکثر نتایج بخش به صورت روزانه و در موارد اورژانس در طی ۱ الی ۲ ساعت
+ بهره‌گیری از کارکنان با تجربه و دارای حداقل مدرک تحصیلی کارشناسی، تحت نظارت مسئول بخش دارای مدرک دکتری تخصصی (Ph.D.) هماتولوژی

برخی خدمات و تجهیزات بخش

انجام تست CBC و گزارش بیش از 20 پارامتر آن با پیشرفته ترین دستگاه­های سل کانتر روز دنیا (Advia 2120i و NihonKohden-celltac G) و بررسی لام خون محیطی توسط پرسنل متخصص و مجرب
انجام تست ESR با جدیدترین دستگاه اتوماتیک Vision C که بر روی همان لوله CBC انجام شده و در نتیجه کاهش خونگیری از بیمار
انجام تست­های انعقادی روتین (PT، PTT، TT، D-dimer، Fibrinogen و FDP) و تخصصی (پانل کامل ضدانعقادهای لوپوسی، vWF، APCR، Protein C، Protein S، Anti-thrombin III و اندازه گیری فاکتورهای انعقادی) جهت تشخیص و پیگیری سیر درمان انواع بیماری­های خونریزی دهنده و ترومبوزهای ارثی و اکتسابی با دستگاه تمام اتوماتیک و پیشرفته STAGO CompactMax2
انجام تست­های Retic، گروه خون، G6PD، OF، Sickling، انواع مایعات بدن و …

بخش نمونه گیری

حمل رایگان

بخش نمونه گیری آزمایشگاه پویش قایمشهر

نمونه گیری در هر آزمایشگاه یکی از مهمترین بخشهاست به طوری که نمونه ی مناسب، با کیفیت جوابدهی ارتباط مستقیم دارد. در این آزمایشگاه نمونه گیری توسط پرسنلی کاملاً مجرب و کارآزموده با میانگین هفت سال تجربه کار اجرایی صورت می پذیرد و همه تلاش ما بر این است که بتوانیم در کمترین زمان ممکن، بهترین نوع نمونه گیری را به انجام رسانیم.

در آزمایشگاه ما خونگیری توسط لوله های وکیوم و یک بار مصرف( ونوجکت) به همراه سر سوزنهای کمپانی TRUMO ژاپن بعنوان نازکترین سوزن های دنیا (UTW: Ultra Thin (Wall که به سوزنهای بی درد معروفند همگام با آخرین استانداردهای WHO 2010 صورت می پذیرد.

لازم به ذکر است نمونه گیری از پاشنه ی پای نوزادان جهت انجام تستهای غربالگری نوزادان و دیگر تستها در آزمایشگاه انجام می شود تا در کمترین زمان ممکن و بی درد، خدمت رسان نوزادان عزیز باشیم.

فرم های اطلاع رسانی جهت آگاهی مراجعه کننده کنندگان نسبت به نحوه نمونه دهی در برخی از تستها همچون تست آنالیز اسپرم آماده ارائه می باشد.

ضمنا ً استفاده از کارگاه های آموزشی روابط عمومی و روانشناسی برای ارتباط هرچه بهتر و برخورد هرچه مناسبتر از دیگر تلاشهای ما جهت رضایتمندی شما همشهریان گرامی ست.

باشد که بتوانیم خدمتی در شان نام مان و مراجعه کنندگان محترم و فهیم ارائه دهیم.

دستگاه بیلیروبینومتر جهت انجام آزمایش بیلی روبین خون (بیماری زردی) نوزادان بدون نیاز به خونگیری،دستگاه روی قسمت های مختلف بدن نوزاد قرار گرفته می شود و زردی نوزاد اندازه گیری می شود،( بسیار سریع و بی درد). برای مراجعه جهت انجام تست برای نوزادان عزیزتان توجه کنید که نوزاد طی ۴۸ ساعته گذشته نباید زیر دستگاه باشد،نوزا نباید بالای ۲۱ روز باشد.

یکی از تست هایی که در بخش نمونه گیری انجام می شود، تست عرق است که با نصب و راه اندازی دستگاه NANODUCT ساخت کمپانی آمریکا، آزمایش تست عرق برای اندازه گیری الکترولیت های عرق ،تشخیص بیماری سیستیک فیبروز VESCOR در این آزمایشگاه انجام می شود.

با توجه به وجود تخت ژنیکولوژی در اتاقی مستقل در بخش نمونه گیری جهت آزمایش پاپ اسمیر و لیکوئید بیس، سعی در افزایش سطح رضایتمندی شما عزیزان شده است.

نکات خونگیری

ما مفتخریم با بهترین کیفیت لوله های خلاء و ماهرترین پرسنل خونگیری خدمت رسان مراجعه کنندگان عزیز خصوصا” نوزادان و کودکان باشیم. باعث افتخار است در حال حاضر بیش از ۸۰ درصد متخصصین اطفال غرب تهران به خاطر بهترین نوع خونگیری در نوزادان و کودکان ما را جهت انجام آزمایشات اطفال و غربالگری نوزادان انتخاب می کنند.

موارد زیر باید در انتخاب رگ مناسب جهت خونگیری مورد توجه قرار گیرد:

نواحی سوخته التيام يافته اند انتخاب شوند.

درموارد ماستكتومی يك طرفه بهتر است از دست مقابل نمونه گيری شود و اگر ماستكتومی دو طرفه باشد، بهتر است ضمن مشورت با پزشك درخصوص نمونه برداری، موضوع در برگه پاسخ آزمايش بيمار ذكر گردد.

از ناحيه هماتوم (خون مردگی) نبايد نمونه گيری شود. درصورتيكه وريد مناسب ديگری قابل دسترسی نباشد، بايد عمل نمونه گيری از ناحيه ای دورتر از محل هماتوم صورت گيرد.

نمونه گيری نبايد از بازويی كه متصل به تزريق وريدی است انجام شود . (در صورت اجبار، حتماً بايد به پزشك مربوطه گزارش گردد.)
هيچ گاه نبايد از بالای محل هرگونه تزريق وريدی نمونه خون گرفته شود.

بخش ناباروری

حمل رایگان

بخش ناباروری آزمایشگاه پویش قایمشهر

در بخش ناباروری آزمایشگاه ما آزمایشات زیر انجام می پذیرد:

آزمایش آنالیز اسپرم
آزمایش SMT
آزمایش SDF
آزمایش PCT

آزمایش آنالیز اسپرم: آنالیز اسپرم به روش کامپیوتری CASA و با دقت کامل علاوه بر حجم و میزان ویسکوزیته، تعداد اسپرم ها در میلی لیتر، نوع تحرک و شکل اسپرم ها (مرفولوژی) بصورت درصد گزارش می گردد.

آزمایشSMT : در این آزمایش میزان تحرک اسپرم ها قبل و بعد از شست و شو و Swim up اندازه گیری می گردد. این آزمایش برای افرادی که قصد IUI (تلقیح داخل رحمی) دارند کاربرد دارد.

آزمایشSDF یا شکست DNA اسپرم: این آزمایش برای آقایانی که آنالیز نرمال داشته و بیش از یکسال تلاش برای بارداری ناموفق داشته اند و یا زوجینی که سقط های مکرر دارند، انجام می شود، میزان شکستگی DNA بصورت درصد گزارش می گردد.

آزمایش PCT: این آزمایش برای بررسی ترشحات زنان پس از نزدیکی بعمل می آید، که احتمال بارداری در این تست بررسی می شود.

بخش میکروب شناسی

حمل رایگان

بخش میکروب شناسی آزمایشگاه پویش قایمشهر

تنوع زیستی موجود در میکروارگانیسم ‌ها ( موجوداتی که مستقیماً با چشم غیر مسلح دیده ‌نمی شوند ) به گونه ای است که در هیچ قسمت دیگر از زیست شناسی دیده ‌نمی‌شود. بررسی موشکافانه میکروارگانیسم ‌ها از لحاظ شکل، عملکرد و ویژگی ‌های بیوشیمیایی یا مکانیسم ژنتیکی، ما را به مرزهای دانش زیست شناسی رسانده است. بنابراین نیاز به نوآوری که آزمونی است برای تعیین کیفیت یک فرضیه علمی، بطور کامل در میکروب شناسی پاسخ داده می‌شود. یک فرضیه مفید باید اساسی برای تعمیم دهی قوانین ایجاد کند و تنوع میکروبها، میدانی برای این مبارزه دائمی به شمار می‌رود.

پیش‌بینی پدیده ‌ها که نتیجه عملی دانش است، حاصل ترکیبی از تکنیک و فرضیه است. بیوشیمی، بیولوژی مولکولی و ژنتیک ابزارهای مورد نیاز برای تحلیل میکروارگانیسم ‌ها را فراهم می‌آورند. میکروب شناسی نیز به نوبه خود، افق این علوم را گسترش می‌دهد. یک بیولوژیست چنین مبادله ‌ای را تشریک مساعی می‌نامد، یعنی هر جزء به تمام قسمتهای دیگر سود می‌رساند و گلسنگ ‌ها مثالی از تشریک مساعی میکروبی هستند. گلسنگ ترکیبی از یک قارچ و یک ارگانیسم نورگرا ( فتوتروپ ) است که می‌تواند یک جلبک (که یوکاریوت است) و یا یک سیانوباکتری (که پروکاریوت است) باشد. عضو نورگرا، تولید کننده اصلی است در حالی که قارچ تکیه گاه و سرپناهی برای این عضو فراهم می‌کند. در بیولوژی، به این حالت همزیستی اطلاق می‌شود که به معنای ارتباط مداوم ارگانیسم ‌های مختلف می‌باشد. در صورتی که در این مبادله، یک طرف عمدتاً سود ببرد، این ارتباط به عنوان رابطه انگلی شناخته می‌شود که در آن، یک میزبان نیاز انگل را بر طرف می‌کند. برای جدا سازی و تعیین ویژگی ‌های یک انگل مثلا یک باکتری بیماریزا یا ویروس، غالباً باید بتوان شرایطی مشابه سلول میزبان را در آزمایشگاه جهت رشد انگل فراهم نمود. این امر گاهی یک مشکل عمده برای محقق به شمار می‌رود.

کلمات symbiosis, mutualism و parasitism به دانش اکولوژی (بوم شناسی) تعلق دارند و استفاده از اصول بیولوژی محیطی را در میکروب شناسی نشان می‌دهند. میکروارگانیسم ‌ها حاصل روند تکامل هستند، یعنی محصولات بیولوژیک انتخاب ‌های طبیعی از شاخه ‌های گوناگون ارگانیسم ‌های متنوع (از لحاظ ژنتیکی) می‌باشند. البته قبل از تعمیم دادن این اصل به میکروارگانیسم ‌ها که ناهمگون ‌ترین گروه از موجودات زنده هستند، بهتر است پیچیدگی تاریخ حیات را در نظر گرفت.

در طبقه بندی بیولوژیک موجودات زنده، یک شاخه بزرگ را یوکاریوتها می‌نامند که در ارگانیسم ‌ها، هسته توسط غشایی احاطه شده است. شاخه دیگر پروکاریوت ‌ها هستند که در این ارگانیسم ‌ها، DNA به صورت فیزیکی از سیتوپلاسم جدا نشده است. البته تفاوت ‌های بیشتری بین یوکاریوتها و پروکاریوتها می‌توان قائل شد، مثلاً یوکاریوتها نسبت به پروکاریوتها اندازه بزرگتری دارند و دارای اندامک ‌های (ارگانل) تخصصی هستند که توسط غشاء محدود شده‌اند، مانند میتوکندریها.

همانطور که در مطالب بعدی شرح داده خواهد شد، یوکاریوتهای میکروبی به عنوان آغازیان نامیده می‌شوند و شاخه های عمده این گروه عبارتند از: جبلکها، تک یاخته ‌ها، قارچها و کپکها

خصوصیات منحصر به فرد ویروسها، آنها را در جایگاهی متفاوت با سایر موجودات زنده قرار می‌دهد. یوکاریوتها و پروکاریوتها، موجودات زنده هستند زیرا حاوی تمام آنزیم ‌های لازم برای تکثیر خود بوده، ابزارهای بیولوژیک لازم برای تولید انرژی متابولیک را دارا می‌باشند. بنابراین یوکاریوتها و پروکاریوتها از ویروسها متمایز هستند، زیرا ویروسها برای این عملکردهای ضروری به سلولهای میزبان وابسته هستند.

بخش مشاوره ژنتیک

حمل رایگان

بخش مشاوره ژنتیک آزمایشگاه پویش قایمشهر

مشاوره ژنتیک شاخه‌ای از ژنتیک پزشکی است که به بررسی احتمال بروز بیماری‌های ژنتیکی در افراد می‌پردازد. مشاوره ژنتیک فرایندی است که به انتقال اطلاعات مرتبط با ژنتیک می پردازد. در این مقاله قصد داریم همه چیز در مورد مشاوره ژنتیک را برای شما عزیزان شرح دهیم و به تمام سوالات شما پاسخ دهیم.

مشاوره ژنتیک چیست؟

مشاوره ژنتیک بر اساس تعریف انجمن ژنتیک انسانی آمریکا در سال ۱۹۷۵ به شرح زیر تعریف شده‌است:

مشاوره ژنتیک یک فرایند ارتباطی است که به مشکلات انسانی ناشی از رخ دادن یا احتمال رخ دادن یک بیماری ژنتیکی در خانواده می ‌پردازد.این فرایند شامل تلاش فرد یا افراد آموزش دیده در جهات زیر است:

۱) تفهیم واقعیتهای پزشکی شامل تشخیص، سیر بیماری و درمانهای در دسترس

۲) تعیین نقش توارث در ایجاد بیماری و تعیین احتمال بروز مجدد آن

۳) فهم راههای مختلف برخورد با احتمال بروز بیماری

۴) اخذ تصمیم مناسب با در نظر گرفتن احتمال بروز بیماری، ارزشها و معیارهای اخلاقی خانواده

۵) کمک به تطابق با مسأله در اعضای خانواده درگیر بیماری یا تحت خطر»

بخش قارچ شناسی

حمل رایگان

بخش قارچ شناسی آزمایشگاه پویش قایمشهر

قارچ شناسی به معنای Mycology می‌باشد. این واژه توسط پیرآنتونیو میچلی در قرن 18 پیشنهاد شده است. قارچها موجوداتی هستند فاقد کلروفیل و تولید اسیاهان عالی فاقد اندامهایی نظیرریشه ،ساقه ،برگ وسیستم آوندی می‌باشند. پیکره قارچها ممکن است تک سلولی یا پرسلولی باشند. پیکره قارچها از رشته‌های متعددی به نامریسهیا هیف تشکیل می‌یابد.تولید مثل در آنها به طریق جنسی یا غیر جنسی می‌باشد که تکثیر غیر جنسی رایج‌تر است.در این بخش نمونه های پوست ، مو و ترشحات بدن به صورت میکروسکوپی و انجام کشت از نظر وجود انواع قارچ های پوستی ( درماتوفیت ها ) و قارچ های احشایی مورد بررسی قرار می گیرند.در ادامه تصمیم گرفتیم قارچها را با زبانی بسیار ساده برایتان معرفی کنیم.

قارچ شناسی چیست؟

قارچ شناسی، مطالعه قارچ ها، گروهی که شامل قارچ ها و مخمرها می شود. بسیاری از قارچ ها در پزشکی و صنعت مفید هستند. تحقیقات قارچ شناسی منجر به تولید داروهای آنتی بیوتیکی مانند پنی سیلین، استرپتومایسین و تتراسایکلین و همچنین داروهای دیگر از جمله استاتین ها (داروهای کاهش دهنده کلسترول) شده است. قارچ شناسی زندگی شما را تحت تاثیر قرار داده است، من آن را تضمین می کنم. چه آن پنی سیلینی که برای بهبودی مصرف کردید و چه آن قارچ های پرورشی که دیروز برای شام خوردید، باید از قارچ شناسی تشکر کنید. قارچ شناسان دانشمندانی هستند که حرفه خود را وقف همه چیز قارچ می کنند.

شاید تعجب آور باشد که بشنوم که قارچ شناسی یک رشته پررونق نیست. اکثر دانشگاه ها برنامه های قارچ شناسی ارائه نمی دهند و به نظر نمی رسد که این در حال تغییر باشد. پاتوژن های قارچی بیش از ۱ میلیارد نفر را در سراسر جهان آلوده می کنند. آنها همچنین یک سوم تولید جهانی غذا را از بین می برند! چرا قارچ شناسان بیشتری روی این موارد کار نمی کنند؟ از سوی دیگر، انسان ها از بسیاری از گونه های قارچ، از جمله قارچ هایی که می خوریم و به عنوان دارو استفاده می کنیم، سود می برند.

بخش غربالگری

حمل رایگان

بخش غربالگری آزمایشگاه پویش قایمشهر

سندرم داون یا منگولیسم با شیوع حدود 1 مورد در 700 تولد نوزاد زنده ، شایع ترین اختلال كروموزومی شناخته شده است. از آنجا كه انجام تست های تشخیص قطعی سندرم داون بدلیل تهاجمی بودن و هزینه زیاد برای تمام مادران باردار امكان پذیر نیست ، از سال ها پیش تست های غربالگری برای تشخیص مادران دارای ریسك بالا ابداع شده است. با استفاده از این تست ها مادران در معرض ریسك بالا، شناسایی و برای انجام تست های تشخیص قطعی معرفی می گردند. از آنجا که بیش از دو سوم موارد سندرم داون در مادران زیر 35 سال بروز می كند ، كالج متخصصان زنان و زایمان آمریكا (ACOG)‌ اكیداً توصیه می كند كه تست های غربالگری سندرم داون برای تمام مادران باردار انجام شود.

تست های غربالگری سندرم داون

تست غربالگری سه ماهه اول

این تست در هفته۱۱ الی ۱۴ بارداری انجام می گیرد و در آن با اندازه گیری دو مارکر خونی و یک مارکر سونوگرافی وآنالیز کامپیوتری نتایج حاصله، ریسک وقوع سندرم داون تریزومی کروموزوم ۱۳ و ۱۸ در زمان زایمان محاسبه می گردد. اگر این ریسک از عدد مشخصی بالاتر باشد، فرد جهت آمنیوسنتز معرفی می گردد. نرخ تشخیص در این تست حدود ۹۰% است.

نکته: به دلیل ارتباط سطح خونی مارکر ها با سن بارداری قبل از انجام تست، حتماً باید یك سونوگرافی برای تعیین دقیق سن جنین انجام گیرد.

تست غربالگری سه ماهه دوم

امروزه رایج ترین تست غربالگری سندرم داون كه در بسیاری از كشورهای دنیا بر روی تمامی مادران باردار انجام می گیرد ، تست تریپل مارکر یا كوآدریپل ماركر است که بهترین زمان انجام آن هفته ۱۶ الی ۱۸ بارداری است و در آن سه یا چهار مارکر خونی اندازه گیری میشود وبا استفاده از مقادیر به دست آمده و آنالیز کامپیوتری احتمال وقوع سندرم داون و تریزومی کروموزوم ۱۸ و۱۳ و نقایص لوله عصبی در نوزاد محاسبه میگردد. عددی كه برای تفكیك بیماران دارای ریسك نرمال و ریسك بالا در تست كوآدریپل ماركرتعریف شده است ، ریسك ۲۷۰ :‌ ۱ است.این بدین معنی است که اگر ریسک منگولیسم در فردی ۱ در ۲۷۰ یا بالاتر گزارش شود برای آمنیوسنتز معرفی می گردد. در این حالت تست كوآدریپل ماركر نرخ تشخیص حدود ۸۰% تا ۸۵% دارد که نسبت به تریپل مارکر بالاتر است و نرخ مثبت كاذبی برابر ۵% خواهد داشت.

آمنیوسنتز

آمنیوسنتز عبارت است از گرفتن مایع آمنیوتیک یا مایع اطراف جنین و اگر تست های غربالگری در فردی نمایانگر ریسک بالا باشد به منظور تشخیص قطعی از این تست استفاده می شود.سلول های موجود در این مایع که سلول های جنین است از نظر کروموزومی بررسی و در صورت ابتلای جنین به ناهنجاری کروموزومی نوع آن مشخص می گردد.

در صورتی که جنین مبتلا به ناهنجاری کروموزومی باشد، بارداری ختم می گردد. در ایران در صورتی مجوز ختم بارداری صادر می گردد که سن بارداری زیر چهارماه باشد.

بخش سیتولوژی

حمل رایگان

بخش سیتولوژی آزمایشگاه پویش قایمشهر

آزمایشگاه سایتولوژی، مطالعه و بررسی شکل ظاهری سلول های نقاط مختلف بدن انسان جهت تشخیص تغییرات غیر طبیعی و نهایتا ً سرطانی را بر عهده دارد (نمونه های خلط، مایع شکمی، مایع ریوی، مایع مفصلی، مایع کیست های مختلف، ادرار، مایع مغزی نخاعی، ترشحات سینه، نمونه دهانی و نمونه واژن در آزمایشگاه ما بررسی می شود).

جوابدهی آزمایش پاپ اسمیر حداکثر یک هفته می باشد.

نمونه های Thin-prep،Liquidbase،E-prep و نمونه هایی از این دست، در این آزمایشگاه مورد بررسی قرار می گیرد.

بخش سرولوژی

حمل رایگان

بخش سرولوژی آزمایشگاه پویش قایمشهر

سرولوژی و تست های سرولوژی، آزمایش خون است به منظور بررسی آنتی بادی ها در خون. انواع مختلفی از تست های سرولوژی وجود دارد که به تشخیص بیماری های مختلف کمک می کند. تمامی تست های سرولوژی یک وجه مشترک دارند و آن هم اهمیت دادن به پروتئین های موجود در سیستم ایمنی بدن می باشد.
سیستم ایمنی بدن با تخریب عوامل بیگانه و خارجی که منجر به بروز بیماری می شوند، مسئول حفظ سلامت بدنی می باشد.

دلایل انجام تست های سرولوژی

انجام تست های سرولوژی به تشخیص علت بروز بیماری و هم چنین فعالیت سیستم ایمنی کمک می کند.
آنتی ژن ها، موادی هستند که باعث تحریک پاسخ های ایمنی می شوند. این مواد می توانند از راه دهان و یا زخم های پوستی به بدن راه پیدا کنند. باکتری ها، قارچ ها، ویروس ها و انگل ها از جمله آنتی ژن ها هستند.
سیستم ایمنی با تولید آنتی بادی از بدن در برابر این آنتی ژن ها محافظت می کند. این آنتی بادی ها، ذراتی هستند که با اتصال به آنتی ژن ها مانع فعالیت آن ها می شوند. با انجام آزمایش خون، نوع آنتی بادی، آنتی ژن و هم چنین نوع عفونت نیز مشخص می شود.
در برخی موارد، بدن اشتباها بافت های سالم را بیگانه شناسایی می کند و آنتی بادی های غیر ضروری تولید می کند که چنین شرایطی، منجر به بروز اختلالات اتوایمیون (خود ایمن) خواهد شد. تست های سرولوژی به تشخیص این قبیل آنتی بادی ها و اختلال اتوایمیون کمک می کند.

انواع تست های سرولوژی

جهت انجام تست های سرولوژی، آزمایش خون ساده از بیمار گرفته می شود. از آن جایی که تنوع آنتی بادی ها زیاد است، تست های سرولوژی گوناگونی موجود می باشد. از جمله:
– واکنش های آگلوتیناسیون که میزان اتصال آنتی بادی ها به آنتی ژن های خاص را نشان می دهد
– پرسی پیتاسیون که با سنجش میزان آنتی بادی در مایعات بدن، میزان شباهت آنتی ژن ها را نشان می دهد
– تست وسترن بلات که میزان وجود آنتی بادی ها در خون را با توجه به واکنش آن ها با آنتی ژن هدف نشان می دهد.

نتایج تست های سرولوژی

نتایج نرمال

در صورتی که نتایج این تست طبیعی و نرمال باشد، نشان از آن است که بدن در واکنش به آنتی ژن ها، آنتی بادی تولید می کند. عدم مشاهده آنتی بادی به معنای عدم ابتلا به عفونت می باشد.

نتایج غیر نرمال

وجود آنتی بادی در خون به معنای واکنش سیستم ایمنی به آنتی ژن در پی ابتلا به بیماری و یا عفونت در گذشته می باشد.
وجود آنتی بادی هم چنین می تواند به معنای ایمن بودن بدن در برابر یک و یا چند آنتی ژن باشد. بدین معنا که در صورتی که فرد در آینده در معرض این آنتی ژن قرار بگیرد، به بیماری و یا عفونت مبتلا نخواهد شد.

تست های سرولوژی به تشخیص شرایط و بیماری های مختلف کمک می کنند، از جمله:

– تب مالت که توسط باکتری ایجاد می شود
– آمیبیازیس که توسط انگل ایجاد می شود
– سرخک که توسط ویروس ایجاد می شود
– سرخجه که توسط ویروس ایجاد می شود
– HIV
– سیفلیس
– عفونت های قارچی

بعد از انجام تست های سرولوژی چه باید کرد؟

مراقبت بعد از انجام تست های سرولوژی به نوع آنتی بادی که تشخیص داده شده و هم چنین ماهیت سیستم ایمنی بستگی دارد.
آنتی بیوتیک و یا سایر داروها به درمان عفونت کمک می کنند. حتی در صورتی که نتیجه تست طبیعی و نرمال باشد، تست های بیشتر جهت اطمینان از عدم وجود عفونت انجام خواهد شد.
باکتری ها، ویروس ها، انگل ها و قارچ ها به مرور زمان تکثیر می یابند و بیشتر می شوند و سیستم ایمنی در واکنش به آن ها ، آنتی بادی های بیشتری تولید می کند.
نتایج تست هم چنین وجود آنتی بادی های مرتبط با شرایط مزمن مانند اختلالات اتوایمیون را نیز نشان می دهد.

بخش ژنتیک

حمل رایگان

بخش ژنتیک آزمایشگاه پویش قایمشهر

مشاوره ژنتیک شاخه‌ای از ژنتیک پزشکی است که به بررسی احتمال بروز بیماری‌های ژنتیکی در افراد می‌پردازد.

مشاوره ژنتیک بر اساس تعریف انجمن ژنتیک انسانی آمریکا در سال ۱۹۷۵ به شرح زیر تعریف شده‌است:

مشاوره ژنتیک یک فرایند ارتباطی است که به مشکلات انسانی ناشی از رخ دادن یا احتمال رخ دادن یک بیماری ژنتیکی در خانواده می ‌پردازد.این فرایند شامل تلاش فرد یا افراد آموزش دیده در جهات زیر است:

۱) تفهیم واقعیتهای پزشکی شامل تشخیص، سیر بیماری و درمانهای در دسترس

۲) تعیین نقش توارث در ایجاد بیماری و تعیین احتمال بروز مجدد آن

۳) فهم راههای مختلف برخورد با احتمال بروز بیماری

۴) اخذ تصمیم مناسب با در نظر گرفتن احتمال بروز بیماری، ارزشها و معیارهای اخلاقی خانواده

۵) کمک به تطابق با مسأله در اعضای خانواده درگیر بیماری یا تحت خطر»

بخش تضمین کیفیت

حمل رایگان

بخش تضمین کیفیت آزمایشگاه پویش قایمشهر

تضمين کيفيت بنابر تعريف استاندارد ISO 8402 به شرح زير مي باشد:

“مجموعه اقدامات برنامه ريزي شده و سيستماتيک ضروري براي فراهم آوردن اطمينان کافي از اينکه يک فرآورده يا خدمت خواسته هاي کيفيتي معيني را برآورده مي سازد”

این دپارتمان با هدف اطمینان از اینکه سازمان بهترین خدمات ممکن را به مشتریان ارائه می دهد ایجاد شده است.

دپارتمان تضمین کیفیت آزمایشگاه ما متولی طراحی، اجرا، پایش، ارزیابی وبهبود مداوم کلیه فرآیند های آزمایشگاه است

این دپارتمان ۲۵ فرایند آزمایشگاه را هدایت میکند

مسئوليت ها و اختيارات این دپارتمان شامل موارد زير است:

الف) کسب اطمينان از اين که فرايندهای کاری لازم برای استقرار سيستم مديريت کيفيت و اجرای الزامات استاندارد آزمايشگاه های

پزشکی، تعيين شده و روش صحيح انجام فعاليت های مختلف در هر فرايند، در قالب روش های اجرايی و دستورالعمل های کاری،

مدون و مکتوب است.

ب) کسب اطمينان از اين که هر يك از کارکنان فعاليت هايی که به عهده دارند را کاملاً مطابق با روش اجرايی و دستورالعمل های

کاری مدون، اجرا می کنند و سوابق مربوط به انجام فعاليت ها را نگهداری می نمايند.

پ) برنامه ريزی و انجام اقدامات مقتضی برای ارزيابی و پايش مستمر فعاليت ها و فرايندهای مختلف در آزمايشگاه به روش های

مختلف (از جمله اجرای مميزی داخلی، بررسی سوابق انجام کارها، نتايج کنترل کيفيت داخلی و خارجی، رسيدگی به شکايات،

پيشنهادات و بازخوردهای گيرندگان خدمت، و غيره).

ت) ارائه گزارش نتايج پايش و ارزيابی به مسئول فنی آزمايشگاه در مورد ميزان برآورده شدن الزامات استاندارد، موارد عدم انطباق و

مشکلات موجود، ارائه پيشنهاد برای برطرف نمودن مشکلات و بهبود مستمر فعاليت ها.

ث) شناسايی و آگاهی از نيازها، درخواست ها و انتظارات گروه های مختلف گيرندگان خدمات آزمايشگاه و ارائه پيشنهاد جهت تأمين

اين نيازها.

بخش تشخیص مولکولی

حمل رایگان

بخش تشخیص مولکولی آزمایشگاه پویش قایمشهر

در این بخش که یکی از جدید ترین بخش های آزمایشگاه می باشد، با بکارگیری از متد های PCR, RT- PCR, RFLP و … و نیز با بهره گیری از دستگاه خودکار و پیشرفته Real Time PCR تست های مربوط به تشخیص مولکولی از انواع بیماری های عفونی و یا بیماری های بدخیم و برخی از آزمایشات ژنتیکی انجام می گیرند.

ضمنا” راه اندازی آزمایش HLA-Typing جهت کلاسهای A B ، C و DR از تاریخ 91/1/26 در بخش تشخیص مولکولی آزمایشگاه ما راه اندازی شده است.

این آزمایش به ویژه در مورد داوطلبان انواع پیوند های مغز استخوان، کلیه، کبد، قلب و … کاربرد دارد.

بر این اساس می توان بسیاری از جواب ها را بصورت کمی و کیفی، جهت تشخیص قطعی بیماری و همچنین برای دیگر کمک های تخصصی و پژوهشی، برای پزشکان و دانشجویان محترم به انجام رساند.

DNA EXTRACTION
دستگاه تمام اتومات استخراج اسیدهای نوکلئیک (DNA-RNA)
از نمونه های انسانی، ساخت کمپانی Anatolia geneworks مدل Magnesia 16

بخش تشخیص پیش از تولد

حمل رایگان

بخش تشخیص پیش از تولد آزمایشگاه پویش قایمشهر

تشخیص بیماری ژنتیکی پیش از تولد

سلامت فرزندان یکی از دغدغه های پدر و مادر می باشد. این موضوع به خصوص در خانواده هایی که سابقه بیماری ژنتیک دارند و یا فرزندانی با این مشکل به دنیا آورده اند باعث بروز استرس در خانواده ها می شود. امروزه پیشرفت های فراوانی در علم ژنتیک صورت گرفته است که سبب می شود تا سلامت جنین قبل از تولد مورد بررسی قرار گیرد.

اهمیت مشاوره ژنتیک

امروزه بیماری ها وعلم ژنتیک به اندازه ای گسترش پیداکرده که وارد حیطه پزشکی شده است و توانسته به پزشکانی که در حیطه بالینی فعالیت دارند؛ کمک فراوانی کند. و این ارتباط بین علم ژنتیک و علوم بالینی پزشکی توانسته در کنترل و پیشگیری بیماری های ژنتیک بسیار کمک کننده باشد.
برای کسب آگاهی بیشتر و شناختن بهترعلم ژنتیک پیشنهاد می شود که زوجینی که قصد ازدواج دارند، حتما قبل از ازدواج مشاوره ژنتیک انجام دهند.

چه زمانی انجام آزمایش ژنتیک در زوجین واجب است؟

  • ازدواج فامیلی
  • وجود سابقه بیماری ارثی یا ژنتیکی در خانواده
  • ازدواج در سن بالا
  • وجود سابقه نازایی و سقط مکرر در خانواده

مشاوره ژنتیک در سه مرحله انجام می شود:

  • اولین مرحله قبل از ازدواج
  • دومین مرحله قبل از بارداری
  • سومین مرحله در حین بارداری

مشاوره ژنتیک یک رشته بسیار مهمی است که به خانواده ها و متخصصین پزشکی کمک می کند تا فرزندانی سالم و بدون مشکلات ژنتیکی به دنیا بیایند. در بسیاری از موارد بیماری ژنتیک قبل از ازدواج و بارداری قابل شناسایی است. اما هنوز سطح آگاهی و دانش افراد جامعه از علم ژنتیک در کشور ما بسیار کم است. و این موضوع بسیار آزاردهنده می باشد.

مشاوره ژنتیک قبل از ازدواج

زمانی که زوجین قبل از ازدواج جهت مشاوره ژنتیک مراجعه می کنند ابتدا باید یک شرح حال کامل به پزشک بدهند سپس شجرنامه آنها بررسی و رسم می شود. برای بررسی DNA و بیماری های ژنتیکی نمونه های خون از آن ها دریافت می شود که مشخص شود آیا آنها می توانند با هم ازدواج کنند. بعد از انجام آزمایشات و اسکرین های لازم آنها را برای مشاوره قبل از بارداری آماده می کنیم.

امروزه علم ژنتیک به اندازه ای پیشرفت کرده است که حد اقل در چهار مرحله می توان از یک خانم باردار آزمایشات کامل ژنتیکی دریافت کرد:

اولین زمان تشخیص بسیاری از بیماری های ژنتیکی روز هفتم بعد از بارداری است. یعنی زمانی که سلول ها بین 8 تا 16 عدد است. که به روش PGD ( تشخیص ژنتیکی قبل از لانه گزینی) نامیده می شود.( این کار زمانی که باروری به روش IVF یا لقاح خارج رحمی انجام می شود کاربرد دارد)

دومین زمان بررسی ژنتیکی نوزاد خانم های باردار ، هفته ۱۱ تا ۱۳ بارداری با نمونه گیری از پرزهای جفتی است.

زمان سوم هفته های ۱۴ و ترجیحا ۱۵ تا ۱۷ بارداری است که با آنالیز مایع آمینیوتیک می توان تمام بیماری های کروموزومی، ژنتیکی و ناهنجاری های مختلفی که مد نظر متخصص ژنتیک می باشد، بررسی گردد.

زمان چهارم در هفته های 10 تا 18 بارداری با استفاده از خون مادر است. ماده ژنتیکی (DNA) جنین از طریق جفت در خون مادر شناور است و میتوان با دریافت آزمایش خون از مادر با روشهای تخصصی بسیاری از ناهنجاری های ژنتیکی را از همان DNA آزاد جنینی به صورت غیر تهاجمی شناسایی کرد.

نتیجه گیری

در نتیجه اهمیت مشاوره ژنتیک زمانی مشخص می شود که فرزندی با مشکل ژنتیکی در خانواده به دنیا بیاید و می دانید که اکثر بیماری های ژنتیکی درمان ندارند. بنابراین علم ژنتیک می تواند از تولد نوزادی با مشکلات ژنتیکی جلوگیری کند.

بخش پاتولوژی

حمل رایگان

بخش پاتولوژی آزمایشگاه پویش قایمشهر

پاتولوژی‎ ‎در اصل به معنای آسیب شناسی است و به مطالعه و شناسایی اختلالات عملی و تغییرات ساختاری بافت ها می‌پردازد.

‎به‌ طور کلی آسیب شناسی عبارت از مطالعه بیماری‌هاست و به عنوان شاخه ای از علم پزشکی به‏‎ ‎بررسی علل پیدایش بیماری‌ها و عوارض ناشی از آنها می‌پردازد. بدیهی است در هنگام بروز یک بیماری، تغییراتی در بافت‌های مختلف بدن ایجاد می‌شود که در واقع مطالعه همین تغییرات مبنا و اساس پاتولوژی را تشکیل می‌دهد.

لذا پاتولوژی علمی است که راجع به تغییرات مختلف بدن در هنگام بیماری بحث و گفتگو می‌نماید‎.‎‏ به چگونگی این تغییرات پاتوژنزیز‎ ‎‏(‏pathogenesis‏) می‌گویند که به دو گروه تشریحی و بالینی تقسیم می‌شود.‏‎‏

پاتولوژی ۴ جنبه مهم از یک بیماری را بررسی می‌کند که عبارت است از:‏ ‏

۱) اتیولوژی (علت شناسی)

۲) پاتوژنز(مکانیسم ایجاد)

۳) مرفولوژی (ریخت شناسی)

۴) اهمیت بالینی

بخش بیوشیمی خون

حمل رایگان

بخش بیوشیمی خون آزمایشگاه پویش قایمشهر

در این بخش که یکی از مهمترین و فعال ترین بخش های هر آزمایشگاه پزشکی می باشد، مجموعه متنوعی از آزمایشات انجام می گیرد، مانند: آزمایشات قند، اوره، چربی خون، آنزیم های کبدی و قلبی، سدیم، پتاسیم، آهن و…

در این راستا با افتخار به اطلاع می رساند که آزمایشگاه ما مجهز به دستگاه اتوانالایزر تمام اتوماتیک BT3500 و دستگاه اتوآنالایزر تمام اتوماتیک mindray BS-480 گردیده است که با این دستگاههای بسیار خوب می توان طیف وسیعی از تستهای تخصصی بیوشیمی را در زمان بسیار کوتاهی به انجام رساند.

دستگاه الکترولیت آنالایزر استارلایت V ساخت کمپانی آلفا واسرمن امریکا جهت اندازه گیری تستهای Na, K, Li, CL و کلسیم یونیزه خون و مایعات بدن

بیلیروبینومتر

روش روتین اندازه گیری بیلی روبین همان دیازو است، ولی دستگاه های بیلیروبینومتر هم براساس رنگ سنجی بوسیله لوله موئینه میکروهماتوکریت این کار را انجام می دهند مانند دستگاه Peffaf

دستگاه Spectrophotometr

اسپکتروفتومتر یا طیف سنج دستگاهی است که شدت نور را به صورت تابعی از طول موج اندازه گیری می کند. این دستگاه روش تجزیه دستگاهی است که در آن تابش الکترومغناطیسی در ناحیه مرئی و ماوراء بنفش جذب ماده می شود و از روی شدت جذب مقدار ماده تعیین می شود. منبع تابش نورسفید بر روی نمونه گازی، جامد یا مایع است و تجزیه گر منشور یا شبکه است. در این روش با استفاده از میزان جذب نور، تعیین غلظت می شود. با استفاده از این وسیله امکان اندازه گیری نمونه های فوق العاده کوچک را دارد که از آن برای تجزیه و تحلیل عناصر مولکولی نظیر دی ان ای و آر ان ای استفاده می شود. اسپکتروفتومتر دستگاه پیچیده ای است که شدت نور را به صورت تابعی از طول موج اندازه گیری می کند. چهار بخش اصلی اسپکتروفتومتر شامل منبع نور، نمونه آشکارساز و مفسر می باشد.

بخش بیوشیمی ادرار

حمل رایگان

بخش بیوشیمی ادرار آزمایشگاه پویش قایمشهر

کلیه، کارخانه ی تصفیه بدن است، هر میلی لیتر از خون در روز چند بار از این کارخانه عبور می کند و فیلترهای تصفیه کننده یا همان گلومرول های کلیوی سموم ذرات و املاح اضافه و مواد زاید حاصل از سوخت و ساز سلول ها را از خون جمع آوری می کنند و خون تازه و تمیز دوباره وارد چرخه گردش خون می شوند، اما این سموم چه می شوند؟

قسمت اعظم این مواد تصفیه شده، مواد حاوی نیتروژنی هستند که از متابولیسم مواد غذایی به وجود آمده اند. آب یا مایع اضافی خون سدیم و پتاسیم و مواد حاصل از تخریب اسیدهای آمینه بعد از جمع آوری به داخل حالب ترشح می شوند. حالب مثل یک ناودان این مایع را به منبعی منتقل می کند تا بعد از رسیدن به مقدار مناسب تخلیه شوند این منبع همان مثانه و مایع داخل آن هم همان ادرار است. تحلیل و بررسی محتویات ادرار برای تعیین وضعیت بدن و علی الخصوص کلیه ها و مجاری ادرار از راه تفسیر این آزمایش انجام می شوند.هر کدام از شما ممکن است در طول زندگیتان مجبور شوید چند بار آزمایش ادرار بدهید. دراین بخش آزمایش ادرار ازنظر قند و پروتئین وعفونت ها موردبررسی قرارمی گیرد. بهتر است ادرار اول صبحگاهی جهت این آزمایش استفاده شود.

شرح آزمایش

به طور کلی بیش از ۱۰۰ تست آزمایشگاهی مختلف می توان روی ادرار انجام داد که هر کدام از آنها به منظور خاص و برای تعیین علت های مختلف بیماری های گوناگون انجام می شوند. بین این تست ها می توان آزمایش های بسیار اختصاصی را هم پیدا کرد که نیازمند دستگاه های پیشرفته هستند و برای تعیین حالات بسیار خاصی از بیماری ها کاربرد دارند. اما آنالیز ادرار یا آزمایش ادرار که ساده ترین نوع آزمایش است معمولا برای عفونت های دستگاه ادراری ( کلیه ها، حالب و مثانه) تعیین وجود قند ادرار در بیماران دیابتی و وجود سنگ کلیه و فشار خون بالا و بعضی بیماری های کلیوی و کبدی خاص انجام می شود. در بسیاری از بررسی های روتین، آنالیز ادرار هم برای تعیین سلامت عمومی بدن درخواست می شود.

بخش ایمونولوژی

حمل رایگان

بخش ایمونولوژی آزمایشگاه پویش قایمشهر

ایمنی‌شناسی یا ایمونولوژی یکی از شاخه‌های زیست‌شناسی است که به بررسی انواع واکنش ایمنی جانداران در برابر آنتی ژن‌های بیگانه و روند ایجاد مصونیت در برابر عوامل بیماریزا می‌پردازد.

ایمونولوژی علم شناخت، بررسی و اثبات سیستم‌های دخیل در ایمنی بدن است. سیستم ایمنی بدن سیستمی پیچیده و در نهایت دقت می‌باشد که شامل اعضاء متنوع، با عملکردی متفاوت و مرتبط می باشند که در صورت کوچکترین تداخل و ناهماهنگی در انجام وظایف اعضاء آن، امکان پیدایش اختلالات و ظهور عوارضی وخیم و بعضا” غیر قابل برگشت وجود دارد.

از جمله اعضاء اصلی و فرعی این سیستم می توان به سلولها ( مانند لنفوسیتها، مونوسیتها، ماکروفاژها و سلولهای فرعی و تخصصی دیگر )، بافتها ( بافتهای لنفاوی، بافت پوششی و … ) و مولکول‌های محلول در خون ( مانند آنتی بادی ها، کمپلمان و سایتوکاینها و … ) اشاره کرد.

+ انیمیشن ایمنی شناسی
+ ژورنال ایمونولوژی

این بخش یکی از مهمترین بخش های آزمایشگاه های تشخیص طبی است. در ذیل شما را با دستگاه های بخش ایمنی شناسی آزمایشگاه آشنا می کنیم.

دستگاه الایزا پروسسور تمام اتوماتیک chorus جهت انجام تمامی تستهای تخصصی ایمونولوژی که توانایی انجام تمامی تستها را بصورت روزانه دارد.

دستگاه Cobas e411 جهت تست به روش الکترو کمی لومینسانس (ECL)

دستگاه ایمونو اسی آنالایزر mini vidas ساخت کمپانی بیومریو فرانسه، جهت اندازه گیری تعداد زیادی از هورمونها و تشخیص انواع بیماریهای عفونی وفاکتورهای انعقادی نظیر: فون ویلبراند، پروتئین C ، D-dimer و … با روش حساسELFA (Enzyme Linked Fluorescent Assay)

در این بخش با استفاده از متدها و تجهیزات مختلف مانند دستگاه نفلومتر، دستگاه الایزا ریدر و میکروسکوپهای نوری و فلورسنس وضعیت سیستم ایمنی بدن و مقاومت و یا ابتلا به انواع بیماری های ویروسی، باکتریایی، قارچی و یا بیماری های روماتولوژیک مورد بررسی قرار می گیرند.

میکروسکوپ ایمونو فلئورسانس (IF)

دستگاه نفلومتری Minineph ساخت انگلستان جهت اندازه گیری پروتئین های کم مقدار در خون و ادرار

الایزا پروسسور

دستگاهی که آزمایش الایزا را بصورت اتوماتیک انجام می دهد وشامل ترکیبی از یک دستگاه قرائت فتومتری و اتوسمپلری جهت برداشتن نمونه و محلولها است که بوسیله یک کامپیوتر قابل برنامه ریزی کنترل می شود .

بخش ایمونوکلوس

حمل رایگان

بخش ایمونوکلوس آزمایشگاه پویش قایمشهر

آشنایی با مفاهیم کلی ایمونوکلوس (Immunculus) و تستهای آزمایشگاهی مرتبط با آن

درچند دهه اخیر، سلامتی افراد جوامع مختلف در حال بدتر شدن است. افزایش بیماریهای مزمن، مخصوصا” در گروه جوانتر و عوارض این بیماریها در سنین بالاتر و مرگ ومیر به دنبال آنها باعث نگرانی مسئولین بهداشتی در سرتاسر جهان شده است. بعضی از مطالعات علت این پدیده را در ارتباط با اثر مواد توکسیک اگزوژن بر سلولها، بافتها و ارگانهای بدن و نیز روش زندگی انسان مدرن می داند. این تاثیرات در نهایت منجر به اختلال سیستم ایمنی و پیدایش زودرس پروسه های دژنراتیو و بدخیم می گردد. بعلاوه، این اثرات منجر به افزایش مرگ سلولی ( آپوپتوز ) شده که این خود نیز زمینه افزایش محصولات کاتابولیسم و سمی و خطرناک را در بدن فراهم می کند. اثر این فاکتورهای مضر آرام و در طول زمان انجام می پذیرد، لذا در صورت امکان آگاه شدن از اولین تغییرات ایجاد شده در هر بافت و ارگان قدم جدی در جلوگیری از بروز بیماری که درحال شکل گیری می باشد، تلقی می شود. مسلما” مقابله با بروز بیماری بسیار آسانتر، راحت تر و ارزانتر از مقابله با بیماری که قبلا” علایم آن ظاهر شده است، می باشد. امروزه خوشبختانه، این امکان به کمک بیومارکرهای گوناگون ممکن شده است. بررسی همه این بیومارکرها توسط روشهای ساده آزمایشگاهی قابل انجام می باشد.

می دانیم بروز هر بیماری همراه با افزایش میزان مرگ سلولی در بافت و یا ارگان بیمار ( و در مواردی همراه با افزایش جمعیت سلولی ) می باشد. پس هر قدر تعداد سلولهای هلاک شده بیشتر باشد، نتیجتا” به همان میزان، مقدار محصولات تجزیه شده از سلولهای هلاک شده نیز بیشتر شده و در پاسخ به آن قهرا” تولید آنتی بادیهای اختصاصی در خون افزایش می یابد. افزایش سطح این آنتی بادیها در خون سریع و پس از چند روز از آغاز پروسه مرگ سلولی بالا می رود. به این ترتیب افزایش سطح آنتی بادیها به عنوان نشانگر و علامت نزدیک شدن بیماری، خیلی زودتر ( ماهها و یا سالها قبل ) و قبل از ظهور اولین تغییرات بیوشیمیایی و البته قبل از آغاز علائم بیماری قابل رویت و ثبت شدن می باشد و این واقعیت اساس روش نوین پزشکی در تشخیص زودرس بیماریها و جلوگیری از پیشرفت آنها در آینده را می تواند فراهم سازد.

از مدتها پیش مطالعه هزاران نوع آنتی بادی و نقش آنها در بروز بیماریهای مختلف در چندین مرکز علمی جهان آغاز شده که نتیجه این مطالعات، امکان ساختن کیتهای مختلف آزمایشگاهی را برای تشخیص زودرس بسیاری از بیماریها فراهم ساخته است.امروزه از این کیتها با هدف تشخیص زودرس بیماریها در افراد گروه پرخطر- پروگنوز سیر بیماری و ارزیابی اثر درمان در هر فرد خاص استفاده می شود.

در حال حاضر به دنبال تحقیقات فراوان و تجربیات حاصله در طی سالهای متمادی، کیت های تشخیصی برای بررسی وضعیت و عملکرد ارگانها و سیستمهای بدن تهیه شده است که امروزه در کلینیک های مختلف پزشکی مورد استفاده قرار می گیرند. به کمک این تستها، مارکرهای اتوآنتی بادی از کلاس IgG در بافتهای مختلف بدن در دو مرحله مورد ارزیابی قرار می گیرند: در مرحله اول بررسی و در واقع غربالگری ارگانهای بدن انجام گرفته و ارگانی که دچار مشکل است، ردیابی می شود.سپس در صورت وجود تغییرات و نشانه های پاتولوژیکی در هر ارگان با هدف تعیین دقیق تر و بیشتر نوع پاتولوژی، بررسی سطح دوم آنالیزها به کار خواهد گرفت.

بخش انگل شناسی

حمل رایگان

بخش انگل شناسی آزمایشگاه پویش قایمشهر

دامنه وسیع علم انگل شناسی از ماکرو‌اکولوژیکی تا میکرو‌اکولوژیکی و بیوشیمیایی و بهداشت عمومی ، جغرافیا ، علوم اجتماعی و اقتصادی و علوم مرتبط با آنها را شامل می‌شود. در سالهای اخیر سازمان جهانی بهداشت اعلام کرده است که شش بیماری مهم انسانی در جهان منتشر است. پنج بیماری از این شش بیماری انگلی است که عبارتند از: شیستوزومیازیس ، مالاریا ، فیلاریازیس، تریپانوز و میازیس آفریقایی و لیشمانیازیس. بیماری ششم نیز جذام است که عامل باکتریایی دارد.

در نتیجه انگل شناسی پزشکی در بین شاخه‌های علوم پزشکی و دانشمندان علوم پزشکی اهمیت زیادی پیدا کرده است. انگل شناسی از نظر رشد و توسعه علوم بویژه کاربردهای طبی ، دامپزشکی ، کشاورزی و صنایع غذایی اهمیت زیادی دارد. بنابراین روشن است که آشنایی با زندگی انگلی و انگلها، نه تنها از نقطه نظر رشد و توسعه علوم ، بلکه از نظر کاربردهای عملی آن نیز بسیار مهم است.

در ادامه علم انگل شناسی را برای شما عزیزان بیشتر توضیح می دهیم:

انگل شناسی، علم پرداختن به موجودات زنده‌ای است که برای بدست آوردن غذا ، بطور موقت و یا دائم در سطح خارجی یا داخل بدن موجودات زنده دیگر زندگی می‌کنند. این علم همچنین به رابطه این موجودات به میزبانان خود می‌پردازد.

بخش الکتروفورز

حمل رایگان

بخش الکتروفورز آزمایشگاه پویش قایمشهر

در این بخش به طور عمده دو نوع الکتروفورز انجام می شود:

1) الکتروفورز انواع هموگلوبینهای خون شامل Hb.A1c,A2,F,S,D,G,C,E,O

۲) الکتروفورز پروتئینهای سرم و ادرار

دستگاه کاپیلاری الکتروفورز Sebia جهت الکتروفورز هموگلوبین، پروتئین های سرم و ادرار و ایمونوفیکساسیون سرم و ادرار به روش خودکار

بخش آلرژی شناسی

حمل رایگان

بخش آلرژی شناسی آزمایشگاه پویش قایمشهر

متخصص آلرژی، پزشکی است که به کنترل و درمان آلرژی و بیماری های حساسیتی می پردازد. افرادی که در این زمینه فعالیت می کنند، اغلب جنبه های مربوط به ایمونولوژی را نیز در نظر می گیرند.

مطالعه در خصوص آلرژی و حساسیت سیستم ایمنی اصطلاحا آلرژی شناسی نامیده می شود. ایمونولوژیست ها نیز آموزش های مربوط به آلرژی را فرا می گیرند.

آیا می دانید که بر اساس مطالعات انجام شده در کشور، حدود ۱۵ میلیون نفر، از یکی از انواع بیماریهای آلرژی رنج می برند؟ بسیاری از افراد در جامعه ما، بعضی از علائم بیماریهای آلرژی را با سرماخوردگی اشتباه می گیرند، بنابراین به درستی نیز درمان نمی شوند. آیا می دانید که در صورت عدم پیگیری و درمان مناسب بیماریهای آلرژی، بعضی از آنها می توانند به آسم که یک بیماری مزمن است تبدیل شوند؟

آیا می دانید که برای پیشگیری از بیماریهای آلرژی یا کنترل علائم آن، بهترین راه شناخت عوامل آلرژی زا و نحوه پرهیز از آنها می باشد. بنابراین با مطالعه مطالب ساده در ارتباط با آلرژی، ضمن بالا بردن اطلاعات خود در ارتباط با مواد آلرژی زا و بیماری آلرژی، با راههای جلوگیری از بروز بیماریهای آلرژی و علائم آن برای خود و فرزندانتان آشنا شوید.

در آزمایشگاه ما تنها با اخذ چند سی سی خون از بیمار و مجاورت آن با انواع مواد آلرژی زا ( اعم از مواد خوراکی همچون زرده یا سفیده تخم مرغ، گرده گیاهان، مو یا پر حیوانات اهلی و یا وحشی همچون اسب، گربه و سگ و …) وجود آنتی بادی اختصاصی از کلاس IgE برعلیه هر کدام از مواد آلرژی زا بررسی می گردد.

لازم به ذکر است در این مرکز تست (IgG food 40) نیز جهت بررسی آلرژیهای غذایی انجام می شود.

چه بیماری هایی توسط متخصص آلرژی درمان می شوند؟

متخصص آلرژی به تشخیص و درمان طیف وسیعی از شرایط می پردازد، از جمله:

– رینیت آلرژیک

– آنافیلاکسی

– آسم

– اگزما

– حساسیت های دارویی و غذایی

– پولیپ بینی

چه روش های درمانی در آلرژی شناسی استفاده می شوند؟

در مرحله تشخیص، متخصص آلرژی از روش های تشخیصی زیر استفاده می کند:

– تست پوستی پریک

– پچ تست

– آزمایش خون

پیش از انجام این قبیل تست ها، از فرد خواسته می شود تا مصرف یک سری داروها مانند آنتی هیستامین ها، داروهای رفع سوزش معده مانند فاموتیدین و یا قرص های ضد افسردگی را کنار بگذارد، چرا که این داروها بر نتیجه تست تاثیر می گذارند.

با تشخیص نوع آلرژی، بهترین گزینه درمان در نظر گرفته خواهد شد. در برخی افراد بروز واکنش های حساسیتی می تواند جزئی و در برخی دیگر به حدی باشد که فرد دچار شوک آنافیلاکسی شود. کنترل آلرژی و حساسیت معمولا در دو مرحله انجام می شود:

– دوری از آلرژن ها جهت به حداقل رساندن واکنش های حساسیتی

– استفاده از روش های مناسب در تسکین علائم

توصیه می شود در محیط خانه، از یک تهویه هوای مناسب و مرطوب کننده محیط استفاده شود.

در صورتی که حملات آلرژیک چند بار تکرار شوند، جهت تسکین علائم، مصرف آنتی هیستامین ها، قطره های چشمی و اسپری بینی در نظر گرفته خواهد شد.